Racketspecialist Edwin - Serviceshop

Op ons park is onlangs een serviceshop geopend, beheerder is Edwin Gruys. Hij stelt zich graag even voor!

Ooit als klein jochie begonnen met tennissen bij tv de gouw, later competitie gaan spelen bij ltvz en daarna nog hoofdklasse heren gespeeld bij tv katwijk. Ik ben de tennisleraar opleiding gaan doen bij de knltb en mijn eerste baan was hier bij tv westzijderveld. Toen ik begon stonden er nog geen hekken en met de kantine waren ze nog bezig en speelden we op gravel. Heel veel enthousiaste leerlingen want voor de meesten was het de eerste keer dat ze gingen tennissen. En omdat ook bijna niemand een racket had, ben ik ook rackets gaan verkopen hier in de hoek in een kamer. Dat waren houten frames en  zo is mijn bedrijf begonnen.

Ik ben mijn vrouw hier tegen gekomen en inmiddels zijn we ruim 30 jaar verder en tennist onze jongste dochter nu weer bij tv westzijderveld. Na 6 jaar ben ik overgestapt naar tv kadoelen, daar gingen ze toen de tijd een tennishal bouwen zodat ik ’s winters les kon geven. Inmiddels ben ik mij naast het lesgeven gaan toeleggen op het bespannen en tunen van rackets, want zoals bekend met een goed bespannen racket speel je beter en is de kans op blessures veel kleiner. Via de ersa, de europesche vereniging van bespanners heb ik diverse opleidingen gevolgd oa in Spanje en Duitsland. En behoor ik inmiddels tot de top 100 van bespanners in de wereld.

Sinds 1 november ben ik in de eerste cabin een bespanservice voor leden begonnen, zo ben ik dus weer terug op het oude honk. Het is de bedoeling dat ik straks op een aantal vaste tijden op het park aanwezig ben voor advies over rackets en om rackets te bespannen. Via de facebookpagina van tvw en via de nieuwsbrief zal ik jullie op de hoogte houden van de tijden en van speciale aanbiedingen voor tvw leden. Telefonisch ben bijna altijd bereikbaar.

Ik vind het leuk om hier weer op het park aanwezig te zijn en hoop een goede samenwerking met jullie als leden met het bestuur en met de diverse commissies.

Edwin Gruijs
[email protected]
06-44200673


Edwin Gruys in actie op een gloednieuwe tennispark, 1983!