IVA certificaat bardienst vrijwilligers verplicht

Alle leden die bardiensten vervullen zijn verplicht om in bezit te zijn van een Certificaat Verantwoord Alcohol Verstrekken!

Wat moet je doen!

Het kost slechts een half uurtje van je tijd. Lees de stof eerst goed door. Zelfs als ervaren bardienstvrijwilliger is het lastig de test succesvol te maken zonder de stof te lezen!

Ga naar de website https://verantwoordalcoholverkopen.nl/sport en klik op "Aan de Slag".

Voordat je de test kan maken moet je een account aan maken.

Doorloop alle instructies aandachtig en klik dan op "Naar de toets" om de vragen te beantwoorden. Als de test is afgerond klik je op "bekijk resultaat". Indien geslaagd klik je op "Certificaat". Niet geslaagd Lees dan de instructies nog eens goed en herhaal de test. Je hebt maar 2 kansen!

Het certificaat stuur je naar [email protected].

Wat gebeurt er als je bardienst draait en geen IVA certificaat hebt?

Helaas ben JIJ dan in overtreding. Als er controle komt zal de club een boete opgelegd krijgen en die zullen we op jou als bardienstmedewerker moeten verhalen. Daarnaast riskeren we dat we als vereniging onze horecavergunning kwijt raken en daarmee een zeer belangrijke inkomstenbron en heel veel gezelligheid.

Wij willen jullie daarom vriendelijk doch dringend verzoeken het certificaat zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval voor je eerst volgende bardienst, te halen. Als je niet in staat bent om de test te doen dan moet je dit melden: [email protected]

Bedankt voor jullie begrip en succes met de test!