Interne Laddercompetitie

Een gezelligheidsevenement voor alle speelsterktes in zowel dubbel als enkel, met een competitief element. Daag iemand uit die boven je staat op de ladder en bij winst neem je zijn of haar plekje over. Op deze manier probeer je zo hoog mogelijk te komen.

Je bent vrij om zelf af te spreken op welk moment je wil spelen. Het enige vereiste is dat beide partijen kunnen en er banen beschikbaar zijn op club.

Het is geen officieel toernooi en telt dan ook niet mee voor je speelsterkte (DSS), in de dubbel is zelfs de HD, DD en GD gecombineerd. Er wordt vanwege de COVID-regels (en mogelijke drukte) gespeeld op tijd, mocht je wel de kans hebben ben je uiteraard vrij om met sets te spelen. 

Inschrijven kan zolang de competitie loopt via de KNLTB club.app of via de Website. KNLTB-handleiding voor aanmelden via website of app.

Een uitgebreidere uitleg voor de app volgt hieronder, inclusief hoe je tegenstanders kunt uitdagen (LET OP: gebruik niet de optie om een andere tijd voor te stellen!). Dit werkt vergelijkbaar via de website.

Ga in de app naar “spelen” en vervolgens “laddercompetitie”. Daar zie je de voor jou beschikbare groepen om in te schrijven. Klik de groep aan en klik op inschrijven. Vervolgens kom je automatisch onder aan de ladder.

Voor de beschikbare groepen kijk naar de meest recent nieuwsberichten over de laddercompetitie (in de app, of via de website). Mocht je in een andere groep willen spelen dan die voor jou beschikbaar is, neem dan contact met ons op.

Na inschrijven kun je meteen beginnen met iemand uit te dagen.

 1. Ga in de app weer naar laddercompetitie
 2. Selecteer onder de knop "Mijn competities" de laddercompetitie waarin je iemand wil uitdagen.
 3. Vervolgens zie je wie je kunt uitdagen (iedereen onder je, tot max 3 boven je). Door op de knop “uitdagen” te drukken kom je in het volgende scherm:

 4. Vul een bericht in om iemand uit te dagen (vraag om bij accepteren direct een baan te reserveren). En geef een voorgestelde datum en tijd op. En verstuur de uitdaging.
 5. De uitgedaagde krijgt een mail met daarin de boodschap dat iemand hem/haar heeft uitgedaagd. 
 6. De uitgedaagde gaat via dezelfde stappen als beschreven onder 1 en 2 naar de Laddercompetitie en klikt daar in het scherm op "Uitdaging Details".

 7. Om de uitdaging te accepteren klik op "Accepteren (datum/tijd wedstrijd)". Of om de uitdaging af te wijzen klik op "Afwijzen" (niet in onderstaande Printscreen).   Gebruik de knop "Stel een andere datum/tijd voor" NIET! Dit werkt niet en je kan uiteindelijk geen uitslag meer invoeren.

  Reserveer nog apart een baan op het moment dat de wedstrijd gespeeld gaat worden.

 1. Zodra de wedstrijd gespeeld is kan de stand worden ingevoerd. Dit kan door beide spelers worden gedaan. Druk daarvoor op de knop "Uitslag invoeren". 


 2. Voer de stand in. Er wordt op tijd gespeeld, maar toch moeten er minimaal twee sets worden ingevoerd. Als een derde set nodig was, druk dan op "+ Extra set toevoegen" en voer de gegevens in van de 3e set.

  De winnaar krijgt een gouden beker onder zijn/haar naam! Als de stand juist is ingevuld druk dan op "Opslaan".

  In het overzicht komt een melding te staan dan de app nog wacht op acceptatie van de uitslag door de andere speler.

 1. De andere speler krijgt een e-mail dat er een stand goedgekeurd moet worden. Ga in de app weer naar de Laddercompetitie zoals beschreven onder stap 1 en 2. 
  Druk op "Accepteren" als de uitslag klopt. Druk op "Weigeren" als deze niet klopt en om een nieuwe stand in te voeren.

  Let op: De stand wordt weergegeven vanuit het perspectief van diegene die de app geopend heeft. Hierboven heeft Test Tester de app open dus ziet hij zijn games in de setstanden als eerste. 

Nadat de uitslag is geaccepteerd wordt dit direct in de ranglijst verwerkt en kan je nieuwe mensen uitdagen!