D & W Tennis

Wij zijn Davey Bergers en Wesley van Berkel, twee enthousiaste vrienden met een sportief leven.Vanuit de middelbare school zijn wij samen naar het CIOS in Haarlem gegaan om daar beiden onze licentie te halen voor tennisleraar A en later ook via de deeltijd licentie tennisleraar B.
Vanuit onze stages zijn wij bij TV Westzijderveld begonnen in 2010 en daar nooit meer weggegaan.
Na enorm veel geleerd te hebben bij TTC Noord-Holland zijn wij in 2018 verder gegaan als D & W Tennis.

Wij staan voor vernieuwing en willen graag betrokken worden bij alles wat bij de club hoort. Die clubbinding vinden wij belangrijk, omdat je samen met de juiste mensen een club actief en levendig houdt. Door middel van samenwerking met het bestuur, de jeugdcommissie en evenementencommissie zijn wij al tot een aantal mooie nieuwe activiteiten gekomen. Denk hierbij aan het jeugdkamp, de wedstrijdtraining of de edities van high beer/high wine of wildzijderveld.Davey

Opgegroeid in Rooswijk en eigenlijk altijd met een voetbal buiten te vinden. Toen duidelijk nog niet wetende dat deze voetbal ooit zou worden ingeruild voor een tennisbal. Via basisschool De Zoeker en het Saenredam college terecht gekomen op het CIOS. Hier als verlegen jongen enorme stappen gemaakt waar ik ook buiten het tennispark enorm profijt van heb.

Op mijn 14e sloeg ik mijn 1e tennisbal tijdens de lessen van Tamara Rollenberg en Danny Heessels op het tennispark van TV Westzijderveld. Na een half jaar toch maar weer gaan voetballen om pas op het CIOS 2 jaar later het racket weer op te pakken. Dit kwam vooral door Wesley en andere jongens uit mijn klas. Ondanks dat ik toen met 6-0 6-0 door mijn beste maatje naar huis werd getikt bleef het enthousiasme en ging daardoor ook de ontwikkeling snel, want 2 jaar later stond ik andere mensen les te geven.

Na in 2010 met het papiertje op zak met full time lesgeven te starten is er in 2020 de behoefte om ook 1 of 2 avonden vrij te zijn. Een deeltijd ALO opleiding is gestart op het mooie sportcomplex van Papendal en ook hier voel ik dat ik mij blijf ontwikkelen en nog meer in ga leven op doelgroepen. Ik zie  in de toekomst voor mijzelf een combi-job tussen het geven van lessen lichamelijke opvoeding en tennis.

Ik hoop nog lang voor de groepen te staan en wordt in de toekomst ‘graag’ verslagen door veel van de jeugdige talenten, maar ik zal het ze zeker niet makkelijk maken! Ik ben altijd in voor een praatje, zoek mij gerust eens op, op het tennispark!


Wesley

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Zaandam ben ik altijd al gefascineerd geweest door sport. Als kleuter begon ik met voetbal en karate. Op mijn 13e begon mijn interesse in tennis toe te nemen, waardoor ik op zoek ging naar een tennisvereniging. In de jeugd ben ik lid geweest bij LTVZ en KZTV. Op mijn achttiende ben ik overgestapt naar T.V. Westzijderveld. Inmiddels is TVW al meer dan tien jaar mijn club.

Samen met Davey heb ik aan het CIOS in Haarlem gestudeerd. Hier heb ik mijn A en B licentie behaald. Naast het behalen van mijn A- en B-licentie als tennisleraar, heb ik ook diploma’s voor de volgende vakken, namelijk: Welnessmassage, fitnessinstructeur A en B, loop- en conditietraining en voedingsleer. Cursussen Tenniskids en G-Tennis. Na het opdoen van ervaring hebben wij (Davey en ik) in 2018 onze eigen tennisschool opgericht die de naam D&W tennis draagt.

Ik blijf mijzelf ontwikkelen op zoveel mogelijk vlakken. Zowel op tennisgebied als persoonlijk. Mijn enthousiasme en positiviteit zorgen ervoor dat ik nog evenveel geniet van het lesgeven als tien jaar geleden. Ik sta nog elke dag met een lach op de baan. Het advies van mijn vader was: “Probeer van je hobby je werk te maken, dan hoef je geen dag in je leven te werken”. Zo voelt het lesgeven voor mij. Ik geniet ervan om spelers beter te maken en vooral om spelers plezier te geven in het tennis.


Informatie, vragen of ideeën?

Davey Bergers: 0652057067
Wesley van Berkel: 0648958536