Jeugdnieuws

23 december 2021


Tombola-toernooi 

Maandag 3 januari zal er Tombola-toernooi georganiseerd worden voor de oudste jeugdgroepen: Groen van 12.00 tot 14.00 uur Geel van 14.00 tot 16.45 uur Dit is een soort racket-trekken. Alle namen van de deelnemers gaan in een bak en dan trekken we hieruit koppels die met elkaar en tegen elkaar gaan spelen.  Je kan je hiervoor opgegeven via [email protected], de deadline is 31 december 23.59 uur.

Wintertennis 

Net als in de Corona-winter van 20/21 willen we weer een aantal zondagen plannen voor de jeugd. Een gezellige tennisuurtje met onderlinge wedstrijdjes voor iedere kleur, op elk niveau. Uiteraard hangt een en ander van de geldende maatregelen. Maar voor nu kunnen de volgende data in de agenda’s: Zondag 23 januari 2022  Zondag 13 februari 2022  Zondag 6 maart 2022 Tijdsplanning: Rood 10.00 - 11.00 Oranje 09.45 - 11.15 Groen 11.30 - 13.00 Geel 13.00 - 14.30  Concrete informatie en aanmeld-instructies volgen later.  We houden jullie op de hoogte via de Nieuwsbrief, e-mail en de WhatsApp-groepen van de trainers.

Grote Club Actie 2021

De Grote Club Actie is weer een groot succes geweest. We gebruiken het geld om jeugdactiviteiten te financieren onder andere de jeugdcompetitie, zodat alle TVW-kinderen 2x per jaar kosteloos kunnen deelnemen. Onze jeugdleden hebben enorm hun best gedaan om ons zoveel mogelijk laten te kopen. Er zijn 475 loten verkocht met een opbrengst van 1115,- euro. We hebben dit jaar een gedeelde 1e plaats. Deze 2 jeugdleden winnen een 1/2 uur privé training bij D&W Tennis bij een trainer naar keuze. #1  Mees Spijksma 73 loten #1  Marit de Bruin 73 loten #3  Connell Aniam 25 loten  

De Muurmasters

Afgelopen november is onze oefenkooi weer opgeknapt door de park CIE. Vanuit de JCIE willen deze gelegenheid gebruiken om de oefenkooi en de tennismuur weer attractief te maken voor iedereen en zeker voor de jeugd. De KNLTB is hiervoor een initiatief voor gestart. Een en ander is te vinden op centrecourt.nl en tennis.nl. Wij willen dit van het voorjaar gaan uitvoeren bij TVW. Via https://centrecourt.nl/muurmasters vind je meer informatie. De tennismuur is dé plek waar kinderen in hun fantasie een wedstrijd tegen Roger Federer spelen of waar ze hun eigen spel met eigen regels creëren.  Waarom er dan toch zo weinig gebruik wordt gemaakt van de tennismuur? Omdat we de muur een beetje zijn vergeten de laatste jaren.  En dat is zonde. Want net als een voetbalpleintje zorgt een oefenmuur voor het verbeteren van de techniek van kinderen én voor verbinding. Een ideaal middel om jeugdleden te behouden én te werven. Daarom start de KNLTB het initiatief ‘MuurMasters’. De muur mist nooit, komt altijd opdagen, is geduldig en liegt niet. Kortom: de muur is de ideale trainingspartner. Zeker voor kinderen. Ze maken er nieuwe vrienden, beleven er spannende avonturen en terwijl ze spelen verbetert ook nog eens hun conditie, werken ze ongemerkt aan hun reflexen, concentratie en timing.  De MuurMasters gaan tennisverenigingen in heel Nederland uitdagen om het oefenmuurtje weer centraal onderdeel te laten zijn van het verenigingsleven om zo de binding met jeugdleden te versterken. Pimp jouw tennismuur; De tennismuur wordt weer cool, dankzij de hulp van MuurMasters Stephanie (presentatrice), Ronald (leraar) en Shon (muurkunstenaar).    De MuurMasters is een toffe serie voor de jeugd, waarin zij het hele land door gaan en ze superleuke tennis-challenges met bekende Nederlanders.    Benieuwd naar hun avonturen en wie de volgende gasten zijn? Kijk de video's en abonneer je op het YouTube kanaal. https://www.tennis.nl/nieuws/2021/11/youtube-serie-de-muurmasters-van-start  https://www.tennis.nl/nieuws/2021/11/nieuwe-aflevering-de-muurmasters-online-met-youtuber-milo

Ladder competitie

Vanaf februari gaan wij starten met de ladderpatat competitie. Dit is een Toffe manier om spelenderwijs beter te worden in tennis en nieuwe kinderen te leren kennen. We gaan van start met de kinderen in groen, oranje en geel.  Twee keer per jaar organiseren we een leuke afsluiting; uiteraard met een prijsuitreiking en patat! Wanneer: Speel wanneer het jouw en je vriendje en of vriendinnetje uitkomt Hoe: Je speelt korte wedstrijdjes (Tenniskids spelregels) Waar: Het is een interne competitie dus je hoeft niet te reizen   In januari worden de uitnodigingen naar alle jeugdleden verstuurd inclusief de instructies en spelregels.

Voorjaarscompetitie

Schrijf je nu in voor de voorjaarscompetitie 2022! Stuur een mail naar: [email protected]  De competitiewedstrijden worden gespeeld op de zondagen. De exacte data per kleur zijn te vinden via onderstaande link: https://www.centrecourt.nl/media/pygpn15h/data-voorjaarscompetitie-alle-2022-definitief.pdf  Voor elk kind/ kleur  niveau proberen de trainers passende teams te maken. Opgeven voor de voorjaarscompetitie kan tot en met woensdag 5 januari 2022. 

Nieuwscategorieën