Inschrijven laddercompetitie Senioren

06 juni 2020


Competities en toernooien mogen nu helaas niet plaatsvinden. Zo ook niet ons eigen Topspin toernooi, dat komend weekend van start zou gaan. Nu willen wij die datum, 13 juni gebruiken om van start te gaan met een interne laddercompetitie om toch op een competitief niveau wedstrijden te spelen.

Veel van jullie hebben afgelopen week de enquête over de laddercompetitie ingevuld. Hieruit blijkt duidelijk interesse voor een laddercompetitie. Uit de enquête konden we de wens halen om de laddercompetitie in verschillende indelingen te spelen. Vanuit de gegeven antwoorden hebben wij een aantal laddercompetitie groepen opengezet:

  • Dames Enkel speelsterkte 8-9, leeftijd 16 en ouder
  • Dames Enkel speelsterkte 7 en beter leeftijd 16 en ouder.
  • Dames Enkel alle speelsterktes, leeftijd 35+
  • Heren Enkel speelsterkte 7-9; leeftijd 16 en ouder.
  • Heren Enkel speelsterkte 6 en beter; leeftijd 16 en ouder.
  • Heren Enkel alle speelsterktes, leeftijd 35+  
  • Senioren Dubbel, alle combinaties (HH, DD, DH), leeftijd 16 en ouder  
  • Senioren Enkel overdag, leeftijd 35+
  • Senioren Dubbel overdag, leeftijd 35+

* De dikgedrukte groepen zijn al actief. In de andere groepen waren nog niet voldoende inschrijvingen om al te starten. Schrijf je vooral nog wel in, want er kan als nog gestart worden als er voldoende inschrijvingen zijn. 

De groepen zijn openbaar in de KNLTB-club-app en kan er worden ingeschreven! In de app zie je alleen de groepen waarvoor jij je kunt inschrijven. Dames zien dus bijvoorbeeld niet de Heren groepen.

Inschrijven moet via de KNLTB club-app. Via “Spelen”, dan “Wedstrijden”, dan “Laddercompetitie”. Hier zie je de voor jou beschikbare groepen. Na inschrijven zie je onder “Mijn competities” de groepen waar je voor ingeschreven bent. Je kunt de uitleg met plaatjes uit de app hier vinden. Je mag je inschrijven voor zoveel competities als je zelf wilt. Hou er wel rekening mee dat je dan wellicht meerdere wedstrijden per week moet kunnen inplannen.

Voor de dubbel groepen kun je je inschrijven met een maatje. Door zijn/haar naam in te voeren. Mocht je nog opzoek zijn naar een maatje, vul dan je eigen naam in. Dan proberen wij teams te maken van de individueel ingeschreven leden.

Schrijf je zo snel mogelijk in, zodat de ladder van start kan gaan (het lijkt er op dat de start van de ladder gevormd wordt op basis van volgorde van inschrijving). Je kunt je echter ook nog in schrijven als de competitie al van start is gegaan, uiteraard kom je dan wel onderaan de ladder terecht.

Voorlopig staat voor alle groepen ingesteld dat je tot 3 personen boven je op de ladder mag uitdagen. Afhankelijk van het aantal deelnemers per groep kan dit nog aangepast worden. Na dat je iemand hebt uitgedaagd, dient de wedstrijd binnen 5 dagen gespeeld te worden (niet helemaal zeker maar waarschijnlijk wissel je na 5 dagen automatisch van plaats op de ladder). Na de wedstrijd kun je zelf de uitslag in de app invullen, en wissel je eventueel van plek op de ladder.

Uiteraard dienen alle Covid-richtlijnen gevolgd te worden. Dus ook voor de laddercompetitie wedstrijden dien je vooraf te reserveren en direct na de gereserveerde tijd het park weer te verlaten. Voor de deelnemers aan de single laddercompetitie wordt het mogelijk om een uur te reserveren met 2 personen. Uiteraard alleen de bedoeling dit te gebruiken voor ladderwedstrijden. Dus zowel voor single als dubbel kan er een uur gespeeld gaan worden. We willen de ladder actief houden tot 11 september. Waarna zoals het er nu naar uit ziet, de officiële competitie weer van start gaat. Dus probeer voor die tijd zo hoog mogelijk op de ladder te komen!!

Voor ons is dit nieuw en mogelijk veranderen er nog zaken in de loop van het seizoen. Er kunnen bijvoorbeeld nog groepen samengevoegd worden als er te weinig inschrijvingen zijn. De ingeschreven leden worden dan toegevoegd aan een van de andere groepen.

Als je liever in een andere competitie speelt dan waar je geslacht, leeftijd, speelsterkte toegang toe geeft. Laat ons dit dan weten, het is namelijk mogelijk om individuele gevallen in een andere competitie in te delen.

Mocht er naar onze zin, te weinig activiteit zijn, kan het voorkomen dat wij als coördinatoren wedstrijden gaan indelen om de ladder in gang te blijven houden.

Voor alle opmerkingen, suggesties en vragen zijn wij op onderstaande mailadres te bereiken. 

Groet Ralf & Yalcin

[email protected]

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen