Covid-19 en Financieel

13 april 2021


 Covid-19 en Financieel    

Het zal iedereen duidelijk zijn dat we als tennisvereniging inmiddels meer dan een jaar niet meer normaal kunnen functioneren. Er zijn geen inkomsten, behalve de contributie, en dat zorgt ervoor dat we als gevolg van de investering in de nieuwe banen, de bodem van onze geldrekeningen in het zicht zien komen.  

Een van de belangrijkste bron van inkomsten, naast de contributie-inning, zijn de baropbrengsten en daar hebben we het afgelopen jaar geen resultaat kunnen behalen. Bovendien hebben als gevolg van de COVID-19 maatregelen een flinke financiële strop opgelopen omdat we veel van de voorraden vorig jaar vér onder de normale prijs hebben moeten verkopen of zelfs weg moeten geven en in sommige gevallen zelfs noodgedwongen weggegooid.  Hoewel Heineken ons tegemoet is gekomen in het voorjaar van 2020, hebben de andere leveranciers het helaas af laten weten. Helaas kwam daarboven op de tweede lock down terwijl de vooruitzichten beter waren en we daarom weer groots hadden ingekocht. Dat heeft wederom tot een aanzienlijke schadepost geleid.  

Om als vereniging financieel gezond te blijven en te kunnen blijven investeren zijn we op zoek naar belangrijke andere inkomsten. Veel sportverenigingen werken met sponsors en wij willen daar als vereniging ook graag meer in gaan betekenen. Sponsors zijn voor de vereniging een belangrijke bron van inkomsten en de vereniging kan sponsors veel ruimte bieden voor naamsbekendheid. Je kunt hierbij denken aan nieuwe scoreborden, winddoeken voor langs de baan, reclameborden of bijvoorbeeld zitbanken met daarop op het logo dat we zelfs in de bedrijfskleuren kunnen laten spuiten. Of wat dacht je van vlaggen en er zijn ongetwijfeld nog veel meer mogelijkheden. Een mooi voorbeeld wat sponsors hebben gedaan is de nieuwe klok die tussen baan 3 en 4 hangt.    

Graag komen wij met potentiele sponsors in gesprek. Bent u lid en heeft u een eigen bedrijf of kent u bedrijven die zoeken naar sponsormogelijkheden dan komen wij heel graag met u in gesprek.  

Meld je bedrijf aan en help de club. André van Beveren is hierin de contactpersoon. Telefoon: 0655 863 644 

Nieuwscategorieën