Corona

19 november 2021


De basisregels

Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn. 

Bescherm jezelf en anderen. Schud geen handen. Was vaak en goed je handen. Hoest en nies in je elleboog. Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes. En 1,5 m is een veilige afstand.

Regels op het park

Tennissen op het park blijft mogelijk. De afstand van 1,5 meter is tijdens het beoefenen van het sporten niet nodig. Wel buiten de baan of op het park. Voor buitensporten is een Corona Toegangsbewijs (CTB) niet nodig.

De bar/kantine mag open van 06:00 tot en met 20:00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van het clubhuis of wanneer gebruik wordt gemaakt van het terras. De gemeente Zaanstad hanteert het principe dat kantines gelijkgesteld zijn aan de “gewone” horeca. Een vaste zitplaats is verplicht, zowel in het clubhuis als op het terras. Betreden van de kleedkamers, douches of toiletten kan alleen wanneer een CTB in je bezit is.

Publiek is niet toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij de trainingen en wedstrijden. Tennissers die klaar zijn met hun sportactiviteit worden daarna bezoekers en moeten vanuit die hoedanigheid het park verlaten.   

Een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig zijn (trainers, competitie- en toernooileiders en vrijwilligers met een taak), die hoeven geen CTB te tonen bij het betreden van de binnenruimtes. Ouders die rijden en “rijouders” van uitspelende teams zijn zogenaamd functioneel en hoeven dus ook geen CTB te laten zien, echter wel bij het betreden van de kantine.

Het clubhuis mag na 20:00 uur nog wel gebruikt worden door toernooi of wedstrijdleiding, de bar blijft wel gesloten. 

Nieuwscategorieën