Adri Breuker overleden

22 september 2021


 Willem Adriaan Breuker (A3),   2 november 1950  -     6 september 2021   

Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers. Binnen een club zijn er ongelooflijk veel dingen te realiseren op het gebied van onderhoud, planning, invulling van taken, etc. Gelukkig zijn er veel mensen binnen de club die zien wat er gedaan moet worden en er ook de tijd voor willen uittrekken. Adri Breuker was zo’n man.

Ergens laat in de jaren ’90 werd bij hem een knieprobleem geconstateerd waardoor het tennissen steeds moeilijker werd. Dit werd nog erger toen later ook rugproblemen geconstateerd werden. Vervelend voor hem maar absoluut wel fijn voor TVW. Omdat A3 in de ziektewet liep, kon hij veel tijd besteden aan de tennisclub. Dat deed hij dan ook samen met zijn Corrie. Hij werd een ‘klusjesman’ die van alles aanpakte.  

A3 was nog maar kort toegetreden tot het vrijwilligerskorps toen hem werd gevraagd voorzitter van de Jeugdcommissie te worden. Dat heeft hij jarenlang gedaan en heeft de basis gelegd voor de succesvolle jeugdafdeling die wij bij TVW nu hebben. Zijn streven was toen al om bij TVW de meeste jeugdleden te hebben van alle Zaanse verenigingen.  

Na enkele jaren maakte hij de overstap naar de Barcommissie, maar niet nadat hij van zijn vrouw Corrie de verzekering kreeg dat zij de leiding over de Jeugdcommissie zou overnemen. A3 en zijn vrouw Corrie waren toen de z.g. ‘zwaargewichten’ waar de tennisvereniging Westzijderveld op leunde. A3 was inmiddels dagelijks op de tennisbaan aanwezig en kon het goed vinden met barvrijwilliger Gerard van de Ruit. Omdat Gerard vaak wisseldiensten had konden A3 en Gerard veel ‘opknap’-klusjes regelen. Dag en nacht was A3 op de club voor allerlei zaakjes, reparaties, schoonhouden, repareren van hekken en scorebordjes, echt teveel om op te noemen.

Beroemd waren de ‘Gehaktballen van A3’. Jarenlang maakte hij elke week zijn beroemde ballen die binnen de club bekend stonden als overheerlijk. En broodje bal? Ja, maar dan wel de ballen van A3!! De bar van TVW floreerde als nooit tevoren. Het was een gezellig punt van samenzijn en ontmoeting. Vooral bij de vele feesten kon je A3 vinden achter de bar alsof het zijn eigen bedrijf was. Tennisvereniging Westzijderveld groeide en bloeide en daar had A3 ook een flinke bijdrage aan. Niet voor niets verdiende hij in al 2002 een onderscheiding als “Lid van Verdienste”.  

Tot bij hem, ongeveer zo rond 2007, Alzheimer was geconstateerd. Helaas kon hij al snel niet meer duidelijk maken wat hij wilde, nam geen deel meer aan discussies en liet via een slecht verstaanbaar “hmmm” en “Jaaaaa, hoor” weten of hij het ergens mee eens was of niet. Eigenlijk lachte hij het probleem weg. Op die manier wist hij goed te verbloemen dat hij niet meer in staat was volledig mee te praten. Grappen maken kon hij nog wel. De goedlachse man hield ook veel van muziek. Blues, Rock ’n Roll, hij zorgde altijd wel voor goede muziek op de club. Hoewel hij niet meer goed kon functioneren werd zijn positie als voorzitter van de Barcommissie nog een aantal jaren aangehouden. Hij was teveel waard geweest voor de club om hem te laten ‘vallen’. De andere barcommissieleden pakten zijn verantwoordelijkheden op uit piëteit.

Toen het voor Corrie niet meer te doen was om A3 thuis te laten wonen werd hij in 2014 opgenomen in het verpleeg- en verzorgingshuis Guisveld in Zaandijk. Tennisvereniging Westzijderveld heeft veel te danken aan deze man en zijn echtgenote, beiden nu niet meer in leven, helaas.

Zij leven in onze gedachten voort.  

André van Beveren 

Nieuwscategorieën