Barrooster

TVW is een vrijwilligersvereniging waaraan alle leden moeten bijdragen om deze goed te laten functioneren. Dit kan doormiddel van het opnemen van allerlei taken onderverdeeld in de verschillende commissies of door het verzorgen van bardiensten.

Als je geen vaste vrijwilligerstaak binnen de vereniging vervult is het de bedoeling dat je jezelf aanmeld voor een aantal bardiensten per jaar (op dit moment 3, maar kan variëren afhankelijk van het aantal leden en activiteiten). Uiteraard mag je je ook aanmelden als je al wel een andere vrijwilligerstaak vervuld!

Aanmelden voor een bardienst kan via de KNLTB club-app of op dit moment nog iets gemakkelijker via https://mijn.knltb.club/. Hier voor dient u in te loggen waarna u een overzicht van de openstaande bardiensten per maand ziet. Diensten met de titel Barmedewerker/keukendienst met punten, zijn degene waarvoor u zich kunt aanmelden. Diensten met titel Barcoördinator zonder punten zijn bedoeld voor de vrijwilligers van de bargroep welke ervaring achter de bar hebben en een sleutel hebben om te openen en sluiten. Mocht het achter de bar staan bevallen kun je je altijd aanmelden voor deze groep, want er is een groot te kort aan Barcoördinatoren.

Als u zich niet zelf inschrijft voor voldoende bardiensten dan wordt u enkele weken van te voren aangewezen voor een nog openstaande dienst. In dat geval is wijzigen van het tijdstip niet meer mogelijk en mocht u niet kunnen dient u te wisselen met iemand in het rooster of u kunt proberen u bardienst af te kopen via enkele leden die zich hiervoor hebben aangeboden (vervanging-bardienst).

Een overzicht van openstaande bardiensten en de op dit moment ingedeelde personen om eventueel te wisselen is te zien via de KNLTB club-app (waar je ook direct contactgegevens ziet) of https://mijn.knltb.club/

Afmelden voor een ingeplande dienst, kan alleen via de website (lukt nog niet via de app). Voor normale diensten kan dit tot 3 weken (21 dagen) voorafgaande, als Barcoördinator kan dit tot 2 weken (14 dagen).

Het is voor de vereniging verplicht dat er altijd iemand achter de bar aanwezig is (bij voorkeur iedereen achter de bar) die het certificaat Verantwoord Alcohol Schenken’ of het diploma Sociale Hygiëne heeft. Het certificaat kan door iedereen relatief gemakkelijk gehaald worden door op de deze website de verschillende casussen te bekijken en vervolgens de toets te voltooien. Dit zal zo’n 15-30 minuten in beslag nemen, maar zou ons als vereniging enorm helpen. Door de website kunt u het certificaat laten mailen aan de barcie: barcie@tvwestzijderveld.nl

Meer informatie over het uitvoeren van uw bardienst kan worden gevonden in de Verkorte handleiding bardienst of voor uitgebreidere informatie het Draaiboek Bardienst